Advantage Austria Prikaži navigacijo

EXPO Milano: avstrijski paviljon se bo predstavil s sloganom „breathe.austria“ 

2015.04.24

Globoko vdihnite in občutite svežino gozda! K temu vas bo na letošnji svetovni razstavi v Milanu vabil avstrijski paviljon „breathe.austria“. Obiskovalce bo v paviljonu pričakal pravcati gozd.

Od 1. maja do 31. oktobra 2015 bo v Milanu potekala svetovna razstava Expo Milano 2015 , katere osrednja tema bo „Feeding the Planet. Energy for Life“ oziroma „Hrana za planet. Energija za življenje“. Sodelovalo bo več kot 140 držav in organizacij, ki bodo predstavile svoje vizije za boljšo prihodnost našega planeta.

Med najizvirnejše projekte v Milanu spada tudi avstrijski paviljon breathe.austria . Gre za proaktivni klimatski koncept, ki prikazuje lepoto in obenem pomen narave. Znotraj zidov paviljona bo postavljen divji gozd z več kot 60 drevesi, visokimi tudi do 12 m, ki jih bodo dopolnjevale številne trajnice, grmovnice, mahovi in praproti. Skupaj bodo poskrbeli za osvežujočo mikroklimo ter prijeten, svež in čist zrak.

Poudarek bo na ekološkem doprinosu: avstrijski „umetni“ gozd bo na 560 kvadratnih metrih vsako uro ustvaril tolikšne količine kisika, ki zadostujejo potrebam ca. 1.800 ljudi. Električna energija bo pridobljena s pomočjo obarvanih sončnih celic - po principu fotosinteze. Paviljon bo na edinstveni način ponazarjal, da lahko součinkovanje naravnih in tehnoloških procesov nudi trajnostne rešitve za marsikatere globalne probleme. 

Nekaj posebnega bo tudi kulinarična ponudba, za katero bodo poskrbeli vrhunski kuharji iz Avstrije. Na voljo bodo specialitete, pripravljene iz najboljših sestavin, ki jih nudi gozd.

In nenazadnje: avstrijski paviljon bo služil tudi kot zbirališče podjetnikov z vseh koncev sveta. Če se boste med 1. majem in 31. oktobrom mudili v Milanu, vas prijazno vabimo, da ga obiščete. 

Virtualni ogled avstrijskega paviljona.

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA