Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Oostenrijkse wijnexport nog steeds op succeskoers

2015.04.28

Ondanks de beperkte oogst heeft de export van Oostenrijkse wijn voor de negende keer op rij toegenomen. In 2014 groeide de exportomzet met 5,2% naar 146 miljoen Euro – een nieuw record.

Wijn uit Oostenrijk is populairder dan ooit tevoren. Dit tonen de voorlopige exportcijfers vanStatistik Austria . De uitvoer steeg met 5,2% naar 146 miljoen Euro, de geëxporteerde hoeveelheid groeide met 6,4% naar bijna 50 miljoen liter.

Hiermee lag de gemiddelde exportprijs per liter op €2,93. De Oostenrijkse wijnexport heeft in de afgelopen decennia een steeds betere kwaliteit en een steeds hogere toegevoegde waarde ontwikkeld.

Duitsland was in 2014 met 55% exportaandeel opnieuw de belangrijkste markt, met een groei van 5% in hoeveelheid en bijna 3% in waarde. De op één na belangrijkste markt is Zwitserland, met een groei van 7,8% naar 15 miljoen Euro. Ook naar de VS steeg de export (+15%).

Significante groei in de export kwam ook vanuit landen zoals Nederland (+26%), België (+24%), het Verenigd Koninkrijk (+14%) en China (+31%). Deze landen zullen naast de belangrijkste exportmarkten verder groeien en ook in de toekomst een belangrijk rol spelen. Exportsucces wordt voorspeld in nabij gelegen landen zoals Italië, Slowakije, Polen en Kroatië. Maar ook nieuwe markten zoals Bulgarije, Roemenië en de Baltische staten bieden interessante kansen.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA