Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

A Bécsi Egyetem alapításának 650. évfordulóját ünnepli

2015.04.30

Az Alma Mater Rudolphina Vindobonensis a legrégebbi egyetem német nyelvterületen és egyben egyike egész Európa legrégebbi egyetemeinek is.

A Bécsi Egyetemet 1365. március 12-én IV. Rudolf herceg alapította a párizsi Sorbonne mintájára. Ezzel egy olyan intézményt hozott létre, amely az elkövetkezendő 650 évben nagymértékben rajta hagyta nyomát Európa szellemi életén és azt a jövőben is megalapozza.

Jelenleg mintegy 9.700 munkatárs dolgozik az egyetem 19 karán és központjában, ami összesen 180 szakot kínál mintegy 92.000 hallgató számára. A bécsi egyetem így Ausztria legnagyobb kutatási és oktatási intézménye. Továbbá az egyetem nemzetközi hallgatói révén hidat jelent Bécs és a világ városai között.

A múltból a jövőbe vezető lépést különösen hatásosan mutatja be az új  Alumni Térkép . A térkép egy virtuális találkozási pontot teremet a Bécsi Egyetem végzett hallgatóinak világszerte. Itt egy működő Alumni közösséget építenek, amely nem a személyes előnyökről, hanem sokkal inkább a jövő egyetemének formálásában való részvételről szól, amelynek eszköze lehet mentorság, tapasztalatok megosztása vagy új ötletek felvetése.

Az Alumni közösséghez jelenleg mintegy 200.000 volt hallgató tartozik. Mindegy, hogy vállalkozói szféráról, kultúráról, médiáról, sportról, tudományról vagy politikáról van szó: a Bécsi Egyetem Alumni tagjai mindenhol megtalálhatóak.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA