Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Universiteit van Wenen viert 650ste stichtingsdag

2015.04.30

De alma mater Rudolphina Vindobonensis is de oudste universiteit in Duitstalig gebied en een van de oudste universiteiten van Europa.

De Universiteit  van Wenen werd op 12 maart 1365 naar het voorbeeld van de Parijse Sorbonne opgericht door hertog Rudolf IV . Daarmee heeft hjj een academische instelling opgericht die in de daaropvolgende 650 jaar mee vorm heeft gegeven aan het intellectuele leven van Europa en dat ook in de toekomst zal blijven doen.

Vandaag telt de Weense universiteit ongeveer 9.700 medewerkers in 19 faculteiten en centra. Ze biedt 180 studierichtingen aan voor circa 92.000 studenten. De Universiteit van Wenen is daarmee het grootste onderzoeksinstituut en ook de grootste onderwijsinstelling van Oostenrijk. Door de vele buitenlandse studenten fungeert ze bovendien als brug tussen de stad en de wereld.

De stap van het verleden naar de toekomst wordt op indrukwekkende wijze geïllustreerd in de nieuwe Alumni Map , een virtuele ontmoetingsplaats voor afgestudeerden van de Universiteit van Wenen in de hele wereld. Hier ontstaat een dynamische community van alumni die niet uit zijn op persoonlijk voordeel, maar veeleer de universiteit van de toekomst mee vorm willen geven, als mentor, ervaringsdeskundige of aanbrenger van ideeën.

Rond de 200.000 levende academici van de Universiteit van Wenen maken op dit moment deel uit van de alumnicommunity. Overal zijn ze te vinden de alumni van de Weense universiteit: in ondernemingen, in de cultuurwereld, in de media en de sport en in wetenschap en politiek.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA