Advantage Austria Indicare navigare

Universitatea din Viena celebrează 650 de la înfiinţare

2015.04.30

Alma Mater Rudolphina Vindobonensis este cea mai veche universitate din spaţiul germanic şi una dintre cele mai vechi universităţi din Europa.

Universitatea din Viena a fost inaugurată la 12 martie 1365 de ducele Rudolf IV şi construită după modelul universităţii de la Sorbona. El a stabilit aici un aşezământ academic care timp de 650 ani a contribuit şi va contribui şi în continuare la formarea spirituală a Europei.

În prezent instituţia are circa 9.700 colaboratori şi colaboratoare în cadrul celor 19 facultăţi şi centre universitare. Universitatea oferă 180 direcţii de studiu pentru ca. 92.000 studenţi şi este datorită ofertei sale, cea mai mare instituţie de cercetare şi cel mai mare centru de formare din Austria. Şi mai mult decât atât, Universitatea din Viena este datorită numărului mare de studenţi, o punte către lume.

Şi total impresionantă este modul în care este realizată legătura dintre trecut şi viitor prin Alumni Map , un punct de întâlnire virtual pentru absolvenţii din întreaga lume a universităţii. Aici este construită o adevărată comunitate alumni, care nu răspunde doar intereselor personale ci mai mult decât atât conturează viitorul universităţii - ca mentor, ca lansator de idei noi şi ca experimentat.

Comunitatea Alumni are în prezent 200.000 absolvenţi ai Universităţii din Viena ce activează în toate domeniile de activitate precum cultură, media, sport, ştiinţă şi politică: Alumni Universităţii din Viena sunt pretutindeni.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA