Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

BauZ! 2016-congres - Call for Papers

2015.05.05

"Nieuw uit oud! – Sanering, herbestemming en recycling van oude gebouwen”, zo luidt het motto van het Weens congres voor duurzaam bouwen BauZ! 2016. Het congres vindt plaats in Wenen van 28 tot 30 januari 2016 in het kader van de beurs “Bauen & Energie”.

Het BauZ!-congres 2016 gaat in op de talrijke mogelijkheden van sanering en herbestemming van oude gebouwen. De huidige gebruiksfase van een gebouw loopt te einde. Omdat het niet meer gebruikt wordt, omdat het technisch niet meer in orde is of verouderd. Wat gebeurt er dan?

Sanering is dikwijls beperkt tot onderhoud of renovatie. Vaker echter is ook een aanpassing aan de stand van de techniek of aan een nieuw soort gebruik vereist. Bij een opwaardering gaan beide meestal hand in hand. Gebruik en herbestemming van gebouwen (bv. een tabakfabriek wordt omgevormd tot universiteit) en gebruikseisen aan gebouwen (sleutelwoord: gebruiksneutraal) zijn andere aandachtspunten van het congres.

IBO roept op tot bijdragen en best practicevoorbeelden op het gebied van sanering en gebruik van oude gebouwen. Meer informatie daarover vindt uhier .

Bijdragen (voorstellen voor lezingen en workshops) kunnen tot 24 juni 2015 gestuurd worden naar de organisator, IBO – Österreichisches Institut für Bauen und Ökologie GmbH: kongress@ibo.at.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA