Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Exportprijswinaar Industrie: Doka GmbH

2015.07.30

Sinds 1994 worden Oostenrijkse ondernemingen door de Oostenrijkse Federale Economische Kamer en het ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Economie voor hun uitzonderlijke successen op internationale markten onderscheiden met de exportprijs. In de categorie "Industrie" ging de prijs dit jaar naar Doka GmbH.

Doka , de specialist voor bekistingsoplossingen, heeft aan zo ongeveer alle spectaculaire bouwprojecten van de wereld meegebouwd. Daartoe behoren de 950 lange Bouregreg-brug in Marokko, de 555 meter hoge Lotte World Tower in Seoel (Zuid-Korea) en het tot dusverre hoogste gebouw wereldwijd, de Burj Khalifa in Dubai. Ook voor het eerste gebouw dat de magische grens van 1.000 meter hoogte zal doorbreken, zal Doka de bekisting realiseren: de Kingdom Tower in Jeddah, Saoedi-Arabië.

Dat de Oostenrijkers altijd gevraagd worden wanneer het pas echt technisch veeleisend wordt, is geen toeval. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op de knowhow van meer dan 1.000 ingenieurs die de grootste uitdagingen in de bouw aangaan. Bovendien zet de onderneming voortdurend in op onderzoek en ontwikkeling

Doka maakt deel uit van de Umdasch-groep die in Amstetten gevestigd is. De onderneming heeft ruim 160 verkoop- en logistieke vestigingen in meer dan 70 landen en realiseerde in 2014 met circa 7.300 werknemers een omzet van nagenoeg 1,1 miljard euro.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA