Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Exportprijswinaar Transport en Verkeer 2015: Austrian Airlines AG

2015.08.11

Sinds 1994 worden Oostenrijkse ondernemingen door de Oostenrijkse Federale Economische Kamer en het ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Economie voor hun uitzonderlijke successen op internationale markten onderscheiden met de exportprijs. In de categorie "Transport en Verkeer" ging de prijs dit jaar naar Austrian Airlines AG.

In maart 1958 ging de luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines van start met de lijnvlucht Wenen–Londen. Vandaag omvat het routenetwerk wereldwijd circa 130 bestemmingen, waarvan alleen al 40 in Centraal- en Oost-Europa. Door zijn gunstige geografische ligging is Wenen de ideale draaischijf tussen Oost en West. 

Oostenrijks grootste luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 6.000 werknemers in dienst, beschikt over een vloot van ruim 70 vliegtuigen en realiseerde in 2014 een omzet van 2,1 miljard euro. Met 11,2 miljoen passagiers en rond de 68.000 ton vracht en post per jaar is Austrian Airlines ook een belangrijke partner voor de Oostenrijkse exportsector. Bijna 50% van de totale waarde van de Oostenrijkse uitvoer verlaat het land aan boord van een vliegtuig.

Austrian Airlines maakt deel uit van het Lufthansa-concern, de grootste groepering van luchtvaartmaatschappijen van Europa, en biedt als lid van Star Alliance zeer goed verbindingen in de hele wereld aan.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA