Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Exportprijswinaar Global Player Award 2015: Infineon Technologies Austria AG

2015.08.13

Sinds 1994 worden Oostenrijkse ondernemingen door de Oostenrijkse Federale Economische Kamer en het ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Economie voor hun uitzonderlijke successen op internationale markten onderscheiden met de exportprijs. De speciale prijs „Global Player Award“ ging dit jaar naar Infineon Technologies Austria AG.

Infineon Technologies Austria – opgericht in Villach in 1970 – is al jaren een toonaangevende vernieuwer die de ontwikkeling op het gebied van halfgeleidertechnologie wereldwijd meebepaalt. Vooral in zijn drie kernactiviteiten energie-efficiëntie, mobiliteit en veiligheid is Infineon wereldtop. Geen wonder dat ’s werelds beste autofabrikanten gebruik maken van de knowhow uit Villach.

Tegelijkertijd is Infineon een van Oostenrijks meest onderzoeksgerichte industriële ondernemingen. Meer dan een derde van de ongeveer 3.300 werknemers is werkzaam in de afdeling onderzoek en ontwikkeling. De onderzoeksuitgaven bedragen maar liefst 25% van de bedrijfsomzet. 

Veel van wat elders onder de naam “Industrie 4.0“ nog als toekomstvisie besproken wordt, is bij Infineon in Villach al lang realiteit. Rond de 290 miljoen euro vloeit naar uitbreiding en tegen 2017 worden 200 nieuwe hightechjobs gecreëerd. Het hart van het nieuwe gebouwencomplex wordt gevormd door de “Proefruimte Industrie 4.0” waar autonome productie verder ontwikkeld en verbeterd wordt, niet onder laboratoriumomstandigheden, maar in het lopende productieproces. De verwachtingen zijn hooggespannen: stijging van de productiviteit en nog betere kwaliteit.

Met de „Global Player Award“ worden jaarlijks ondernemingen bekroond die een bovengemiddeld sterke positie op de wereldmarkt innemen, over een groot netwerk in het buitenland beschikken en een voortrekkersrol spelen in een branche of in een land.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA