Advantage Austria Prikaži navigacijo

11. konferenca evropskih regij in mest (KERS), 27.-29. september 2015, Salzburg

2015.08.18

Institute of the Regions of Europe (IRE) vabi na 11. konferenco evropskih regij in mest, ki bo letos potekala v Salzburgu. Osrednja tema dogodka: „Strategije preživetja evropskih regij in mest“.  

Institute of the Regions of Europe (IRE) si že celo desetletje prizadeva za utrditev ter okrepitev pomena regij in občin v Evropi. Tokrat že enajsta konferenca evropskih regij in mest  po vrsti bo potekala med 27. ter 29. septembrom 2015 v salzburškem prireditvenem in kongresnem centru.  

Na programu so štiri panelne razprave, kjer bodo v ospredju naslednje teme: raziskave, razvoj in inovacije, energetika in podnebje, turizem ter regionalna živila in specialitete. Poleg tega bo potekal tudi forum na temo širitve Evropske unije.

Poleg številnih mednarodnih strokovnjakov, političnih odločevalcev in gospodarstvenikov bo med govorniki tudi evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Tibor Navracsics, ki je obenem tudi pokrovitelj konference. 

Udeležba je za predstavnike mest, občin in regij, predstavnike znanosti in nevladnih organizacij ter študente brezplačna. Kotizacija za podjetja znaša 350 EUR. Organizatorji pričakujejo več kot 250 udeležencev.

Prijave zbira gospa Martina Balazic (T +43 662 84 32 88-10).

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA