Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Exportprijswinaar Expat Award 2015: Erich Erber, Erber Group

2015.08.18

Sinds 1994 worden Oostenrijkse ondernemingen door de Oostenrijkse Federale Economische Kamer en het ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Economie voor hun uitzonderlijke successen op internationale markten onderscheiden met de exportprijs. De speciale prijs „Expat Award“ ging dit jaar naar Erich Erber, Erber Group.

Toen Erich Erber in 1983 in Pottenbrunn additieven voor diervoeders en kant-en-klare voedermengsels begon te produceren, kon niemand vermoeden dat de kiem gelegd werd voor een succesverhaal. Al gauw was het natuurlijke en gezonde diervoeder van Biomin niet alleen te vinden in almaar meer voederbakken, maar werd het ook een thema in vakkringen. Minder dan tien jaar later werd de eerste buitenlandse vestiging in Maleisië geopend. Later werd ook met succes naar de VS uitgevoerd. Maar Azië zou bijzonder belangrijk blijken te zijn. Singapore, waar Erber sinds 1994 leeft, en Thailand waren de bijkomende doelmarkten voor Biomin.

De Erber Group bestaat inmiddels uit vijf afdelingen: Biomin, Biomin Animal Nutrition, Romer, Sanphar en Future Business en heeft wereldwijd meer dan 50 dochtermaatschappijen. Van doorslaggevende betekenis voor dit succes is het eigen onderzoekscentrum in Oostenrijk. In 2014 werd met in totaal circa 1.400 werknemers een omzet bereikt van ruim 230 miljoen euro.

Met de „Expat Award“ worden verdienstelijke Oostenrijkers in het buitenland onderscheiden voor hun uitzonderlijke inzet voor de Oostenrijkse exportsector. De prijs wordt rechtstreeks toegekend door ADVANTAGE AUSTRIA.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA