Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Rupp forceert export

2015.09.01

Vandaag is bij de wereldwijd succesvolle kaasproducent al de derde generatie van de ondernemersfamilie aan zet.

Passie voor kaas zit bij Rupp in de familie. Al in de jaren 20 exporteerde Rupp Emmentaler kazen naar Italië, België, Noord-Afrika en Amerika. In de jaren 50 werd dan de basis gelegd voor het huidige succes. Met de “gentiaan”-kaasjes en andere smeerkaasspecialiteiten heeft Rupp een succesvol merkproduct de wereld ingestuurd. Dankzij de productie van 45.000 ton kaas per jaar is de traditionele kaasmakerij ook marktleider in Oostenrijk.

Maar voor Rupp betekent dat geenszins de handen in de schoot leggen. Er is immers steeds meer concurrentie op de markt. Ook al omdat Rupp op de thuismarkt zijn plafond bereikt heeft, wordt de groei vooral door uitvoer gerealiseerd. Vooral harde en halfharde kaas zorgen voor een grote omzet. In de toekomst moet ook de productie van de eigen merken van de industriële partners verder opgedreven worden. Vorig jaar bereikte het familiebedrijf met in totaal 550 werknemers een omzet van ongeveer 160 miljoen euro (+3%).

Het exportaandeel van de kaasfabrikant bedraagt 85%, dat is ver boven het gemiddelde van de Oostenrijkse producenten van levensmiddelen dat bij 60% ligt. Vooral op de Duitse markt groeit de onderneming, ook al staat Duitsland bekend als hardste markt voor levensmiddelen in Europa. Behalve in Duitsland loopt het ook goed in de andere Europese landen. In totaal wordt geëxporteerd naar 65 landen wereldwijd. Behalve naar Duitsland, Italië en Groot-Brittannië levert Rupp ook naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA