Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

SWARCO blijft vooroplopen

2015.09.03

De Oostenrijkse onderneming voor verkeerstechniek, tevens wereldmarktleider op het gebied van stoplichten, groeit razendsnel en plant verdere overnames

SWARCO-groep profiteert van de wereldwijde groei van verkeersmanagement-oplossingen in metropoolregio’s. De rond 2.770 medewerkers hebben vorig jaar meer dan 509 miljoen Euro omgezet (+13%). Alles staat in het teken van expansie, dankzij de steeds sterkere verkeersverbindingen. Dit jaar wordt een omzet van 540 miljoen Euro verwacht.

SWARCO heeft interesse in bijvoorbeeld de VS, waar het bedrijf grote kansen voor de toekomst ziet in intelligent verkeersmanagement. Vorig jaar heeft SWARCO de Britse APT Group gekocht, een bedrijf dat in parkeertoegangscontrole, betaalsystemen en het opladen van elektrische auto’s actief is. SWARCO ziet een trend in het vooropzetten van openbaar vervoer en het verbinden van kruisingen. Verdere groei wordt tevens verwacht door de inzet van LED-techniek in straatbelichting en signaaltechniek.  

SWARCO produceert rond 500.000 stoplicht-elementen per jaar en telt wereldwijd tot de belangrijkse ondernemingen in deze sector. Ook bij de productie van glasparels, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor de inzet in wegmarkering, is SWARCO (het op één na grootste bedrijf op dit gebied) toonaangevend. De totale capaciteit bedraagt 80.000 ton, geproduceerd in Oostenrijk, Duitsland, de VS en Saoedi-Arabië. Verdere hoofdactiviteiten van het bedrijf zijn in de sectoren straatbelichting, verkeerssignalen en verkeersmanagement.

Inmiddels is SWARCO-groep in 24 landen werkzaam en bezit het bedrijf meer dan 80 ondernemingen. Groeikansen worden vooral in Oost-Europa gezien. Maar ook China, Indonesië, Rusland, Turkije, Mexico, Brazilië evenals Afrika en het Midden-Oosten staan in de focus. De belangrijkste markt blijft Duitsland.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA