Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Innovatieve gebouwen in Oostenrijk

2015.09.08

Oostenrijkse ondernemingen hebben een lange traditie en een uitstekende reputatie op het gebied van de planning, subsidiëring en realisatie van innovatieve en duurzame bouwprojecten.

De voorbije 20 jaar is bouwen radicaal veranderd. Vandaag spitsen leveranciers en opdrachtgevers zich steeds meer toe op innovatieve concepten als passiefhuis, bijna-nul-energie-huizen en energieproducerende gebouwen. Bouwen heeft een transformatieproces ondergaan – van energie en techniek naar mens en milieu. Er is steeds meer vraag naar ecologisch verantwoord bouwen waarbij rekening gehouden wordt met alle relevante aspecten. Grondgedachte is het inzicht dat economie, ecologie en maatschappij nauw met elkaar verweven zijn.

De toepassing van nieuwe technologieën maakt enorme besparingen mogelijk. Op dit gebied heeft Oostenrijk heel wat te bieden. Duurzaam bouwen heeft vele facetten en impliceert behalve een specifieke planning, de juiste materialen en een vakkundige uitvoering ook het juiste gebruik van de producten. Oostenrijkse ondernemingen nemen op al deze gebieden een leidende positie in en kunnen bogen op een lange traditie en een voortreffelijke reputatie.

Het resultaat zijn innovatieve en duurzame architectuurprojecten waarvan er jaarlijks vijftig in een brochure voorgesteld worden. Uitstekende architectuur is voor dit overzicht een must, zoals blijkt uit deze brochure:

50 innovative buildings of Austria 2015 (Engels/Duits) [pdf, 7,868.0kb]

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA