Advantage Austria Prikaži navigacijo

Inovativne zgradbe iz Avstrije

2015.09.15

Avstrijska podjetja imajo na področju načrtovanja, projektiranja, spodbujanja in realizacije inovativnih ter trajnostnih gradbenih projektov dolgo tradicijo in ugleden sloves.

V zadnjih 20 letih je gradbeništvo doživelo korenite spremembe. Dandanes so v ospredju inovativni koncepti – pasivne hiše, skoraj ničenergijske hiše in plus energijske hiše. Poudarek je na energijsko odgovorni gradnji, ki vključuje vse pomembne vidike: od energije in tehnike do ljudi in okolja. Vodilno načelo pa je spoznanje, da so gospodarstvo, ekologija in družba med seboj tesno povezani.

Uporaba novih tehnologij omogoča ogromen potencial prihrankov in ravno na tem področju ima avstrijsko gospodarstvo veliko za ponuditi. Trajnostna gradnja ima več plati in ne zahteva le posebnega projektiranja, izbire pravih materialov in strokovne izvedbe, temveč tudi primerno uporabo izbranih proizvodov. Avstrijska podjetja sodijo na teh področjih med vodilna na svetu. Ponašajo se z dolgo tradicijo in odličnim slovesom.

Rezulatati le-tega so inovativni in trajnostni arhitekturni projekti. 50 izbranih primerov vsako leto predstavimo v posebni brošuri, ki potrjuje izjemno arhitekturo „made in Austria“:

50 inovativnih zgradb iz Avstrije 2015 [pdf, 7,868.0kb]

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA