Advantage Austria Prikaži navigacijo

Energy Globe Award 2016: iščemo trajnostne projekte s celega sveta!

2015.10.12

ENERGY GLOBE je ena najprestižnejših okoljskih nagrad na svetu, s katero so vsako leto odlikovane trajnostne iniciative s celega sveta. Za nagrado se v letu 2016 lahko z vašim inovativnim projektom potegujete tudi vi! Prijavno dokumentacijo je potrebno oddati do 20. novembra 2015.

Cilj nagrade ENERGY GLOBE Award je širšemu občinstvu predstaviti uspešne trajnostne projekte in opozoriti, da za številne okoljske probleme že obstajajo izvedljive rešitve. Za priznano nagrado se vsako leto poteguje več kot 1.000 projektov iz več kot 170 držav sveta. 

Strokovna žirija tudi za leto 2016 išče inovativne projekte in pametne tehnologije s celega sveta. Pri tem išče projekte, pri katerih je poudarek na varovanju naravnih virov, izboljšanju kakovosti zraka in voda, energetski učinkovitosti ter uporabi obnovljivih virov energije. 

Prijavno dokumentacijo z izbranim projektom lahko predloži vsakdo: fizične osebe, javne in zasebne ustanove, podjetja in nevladne organizacije. Udeležba je brezplačna, rok za oddajo dokumentacije in projektov pa je 20. november 2015

Nagrade ENERGY GLOBE vsako leto podeljujejo na nacionalni in mednarodni ravni. Na nacionalni ravni jo prejmejo najboljši projekti iz določene države, zmagovalci pa so predstavljeni tudi na spletni platformi ENERGY GLOBE.

Mednarodno nagrado ENERGY GLOBE podeljujejo v kategorijah zemlja, ogenj, voda, zrak in mladi. Nagrajenci prejmejo priznane nagrade v sklopu gala prireditve, ki jo v živo prenašajo številne svetovne televizijske postaje. Poleg tega med nagrajence vsake kategorije razdelijo denarne nagrade v višini 10.000 EUR.

Več informacij o nagradi ENERGY GLOBE, možnostih sodelovanja, prijavi ter nagrajencih iz preteklih let najdete na spletni strani www.energyglobe.info

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA