Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

 voestalpine sleept mega-order voor pijplijnproject in de wacht

2015.10.13

Het Oostenrijkse staalconcern voestalpine is erin geslaagd in de zeer competitieve energiesector opnieuw een grote order binnen te rijven. Voor het aardgasproject “IGD-E” in Abu Dhabi mag het bedrijf 95.000 ton staal voor buizen leveren.

Het concern heeft een miljoenencontract voor de levering van pijpleidingen naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in de wacht gesleept. Tegen maart 2016 zal  voestalpine Grobblech GmbH , die deel uitmaakt van de Steel Division, 95.000 ton staal voor buizen leveren voor het aardgasproject “IGD-E“ in Abu Dhabi. 

Om te voldoen aan de jaarlijks stijgende vraag naar aardgas in Abu Dhabi bouwt de hoofdstad van de VAE de komende twee jaar een 114 kilometer lange hogedrukleiding voor aardgas uit de Arabische Golf. Het hoogwaardige speciale staal uit Oostenrijk wordt door een partneronderneming ter plaatse tot buizen met circa een meter doormeter (42 inch) verwerkt. Het project moet in 2017 voltooid zijn. 

Het bedrijf heeft al talrijke pijplijnprojecten met succes gerealiseerd. Zo was er onlangs nog het “Rota 3”-project in Brazilië. Voor de diepzeepijpleiding in een van ’s werelds grootste olievelden in de buurt van Rio de Janeiro produceerde voestalpine 117.000 ton staal voor buizen. 

voestalpine is met circa 500 concernmaatschappijen in meer dan 50 landen op alle continenten vertegenwoordigd. Het concern is een van de belangrijkste partners van de Europese auto- en huishoudapparatenindustrie en van de wereldwijde olie- en gasindustrie. Bovendien is voestalpine wereldmarktleider op het gebied van wisseltechnologie, speciale spoorstaven, gereedschapsstaal en speciale profielen. In het boekjaar 2014-15 behaalde het beursgenoteerde concern met rond de 47.500 werknemers een omzet van 11,2 miljard euro.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA