Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Fijne stoffen uit Oostenrijk voor de modewereld

2015.10.28

Almaar meer internationale modedesigners vertrouwen op de hoogwaardige merinowollen stoffen van Tuchfabrik Leichtfried.

Het Oostenrijkse familiebedrijf kan terugblikken op een ondernemingsgeschiedenis van meer dan 130 jaar. Jarenlange ervaring in combinatie met voortreffelijk vakmanschap en moderne technologie hebben Tuchfabrik Leichtfried gemaakt tot wat het vandaag is – een bijzonder succesvolle onderneming, die veel waarde hecht aan de kwaliteit van haar producten. Om die kwaliteit te waarborgen vinden alle fasen van het productieproces – van de vezel tot de afgewerkte stof – plaats op één enkele locatie. 

Loden is van oudsher bekend als stof voor traditionele klederdracht. Het familiebedrijf is erin geslaagd loden nog fijner, lichter en zachter te maken. Daardoor worden de exquise stoffen uit extra fijne merinoscheerwol meer en meer ook gebruikt in de mode en de haute couture. Veel bekende Europese kledingbedrijven en internationaal gerenommeerde modehuizen zoals Chanel, Saint-Laurent en Vivienne Westwood vertrouwen op de kwaliteit van Leichtfried. De stoffen worden inmiddels ook gebruikt voor interieurdesign, zoals gordijnen, hoofdborden en menukaarten.

Bij Leichtfried worden behalve Australische merinoscheerwol ook zeer fijne vezels zoals kasjmier en alpaca verwerkt. Verkocht wordt rechtstreeks van de fabriek, op modebeurzen en via vertegenwoordigers wereldwijd – vooral in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Sinds kort wordt ook geleverd naar de Verenigde Staten van Amerika. Het exportaandeel bedraagt meer dan 60%.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA