Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Technologie uit Oostenrijk voor Vietnamese brandweer

2015.11.03

De Oostenrijkse hightechonderneming Frequentis heeft centrales voor brandweer- en hulpdiensten in vier Vietnamese steden uitgerust met een modern taal- en datacommunicatiesysteem.

In het kader van het FDC-project (Fire Brigades Dispatch Center) in Vietnam heeft Frequentis alle brandweeralarmcentrales en –posten in de steden Ho Chi Minh City, Da Nang, Hai Phong en Binh Duong uitgerust met het taal- en datacommunicatiesysteem ICCS 3020. Het project omvat ook een trainingscentrum in Hanoi en het volledige mobiele materiaal. Onlangs werd het nieuwe communicatiesysteem officieel in gebruik genomen.

De vier alarmcentrales met 21 brandweerposten en meer dan 60 brandweerwagens bestrijken een gebied met ruim 13 miljoen inwoners. Dankzij het nieuwe communicatiesysteem – met name dankzij het koppelen van verschillende gegevens, zoals het dichtstbijzijnde waterpunt - wordt de reactietijd aanzienlijk korter en de inzet van de brandweer optimaler.

Voor de Oostenrijkers is het Fire Brigades Dispatch Center met een orderwaarde van 8 miljoen euro het tot nu toe grootste project in de brandweersector. De installatie van het systeem heeft meer dan twee jaar in beslag genomen.

Frequentis AG, met hoofdkantoor in Wenen, is een internationaal succesvolle onderneming met vestigingen en vertegenwoordigingen in meer dan 50 landen. Het hightechbedrijf ontwikkelt en produceert communicatie-oplossingen voor veiligheidskritische sectoren en is op het gebied van luchtvaartveiligheid wereldwijd een van de marktleiders. Het exportaandeel bedraagt 95%.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA