Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Biomassa- en verbrandingstechnologie uit Oostenrijk voor de wereldmarkt

2015.11.05

De technologieleider POLYTECHNIK groeide in twee generaties tijd uit tot een wereldspeler op het gebied van energie uit biomassa en viert dit jaar zijn 50e verjaardag.

Op het vlak van de productie van verbrandingsinstallaties op biomassa behoort de Oostenrijkse industrie tot de wereldtop. Met meer dan gemiddelde groeicijfers springt het familiebedrijf  Polytechnik Luft- und Feuerungstechnik eruit. Een kleine onderneming met twee werknemers is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de POLYTECHNIK-groep die wereldwijd actief is. 

Samen met werknemers en klanten hebben prominente gasten uit de politiek en het bedrijfsleven het 50-jarige bedrijfsjubileum gevierd. In de loop van de jaren is POLYTECHNIK geëvolueerd van producent van afzuig- en filtersystemen naar een wereldleider in verbrandingsinstallaties op biomassa voor de opwekking van warmte en elektriciteit. En de expansie gaat door. Tegen 2020 wil men 12 miljoen euro investeren in de Europese productievestigingen, en er wordt ook gefocust op nieuwe exportmarkten. Het exportaandeel bedraagt nagenoeg 100%.

Tot vandaag zijn er wereldwijd meer dan 3.000 installaties in bedrijf - van Nieuw-Zeeland tot Siberië. Tot de klanten behoren behalve de grootste Europese vliegtuigconstructeurs bijvoorbeeld ook toonaangevende Britse proteïneconcerns en Russische houtverwerkingsgroepen.

Ruim 240 werknemers zijn in dienst in de vier productielocaties en de vijftien engineering-, verkoop- en servicevestigingen in Europa en in de vier bijkantoren overzee. Om aan de technologische top te blijven investeert POLYTECHNIK tot 5% van de jaaromzet in onderzoek en ontwikkeling. Tenslotte dragen biomassa-installaties wezenlijk bij tot de bescherming van het klimaat.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA