Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

De enige parelmoerbewerker van Oostenrijk exporteert wereldwijd

2015.11.10

Een klein familiebedrijf produceert knopen van parelmoer, die wereldwijd zeer gevraagd zijn. Het bedrijf maakt zelf sieraden en onderdelen voor woninginrichting, evenals geschenkartikelen.

Ooit bestonden in Oostenrijk bijna 100 bedrijven die voornamelijk knopen van parelmoer produceerden. Vandaag de dag bestaat er nog maar één onderneming die dit handwerk levert: de RM Perlmuttdesign GmbH .

Een natuurproduct als parelmoer maakt een hoogstaande indruk. Niet alleen befaamde modeontwerpers weten dit, maar ook internationale bedrijven die bij RM Perlmuttdesign hun waren laten produceren. De grootste afnemers van de knopen van parelmoer zijn top-modemerken, producenten van overhemden, bekende producenten van klederdracht en gebreide goederen, en textielproducenten.

De glanzende accenten worden ingewerkt in sieraden en geschenkenartikelen, evenals elementen voor woninginrichting zoals tegels en parketvloeren.

In totaal verwerkt het familiebedrijf — dat in 1911 is opgezet — jaarlijks rond 25 ton materiaal van mosselen, vooral uit Indonesië. 90% van de productie is voor de export bestemd.  

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA