Advantage Austria Indicare navigare

Singura manufactură austriacă de sidef exportă în lumea întreagă

2016.01.14

O mică întreprindere familiară produce nasturi de sidef şi bijuterii atât de râvnite de întreaga lume, precum şi garnituri pentru amenajări interioare şi articole pentru cadouri. 

Din cele 100 întreprinderi din Austria, care produceau preponderent nasturi din sidef a mai rămas între timp numai una care se îndeletniceşte cu acest meşteşug - RM Perlmuttdesign GmbH .

Faptul că un produs natural precum sideful are efecte atât de nobile este cunoscut nu doar de creatorii de modă renumiţi, ci şi de firmele internaţionale care îşi execută produsele la RM Perlmuttdesign. Principalii beneficiari ai nasturilor de sidef sunt mărcile de top din lumea modei, producătorii de cămăşi, producătorii renumiţi de porturi populare şi tricotaje, precum şi producătorii de textile.

La cerere, sideful neprelucrat poate fi folosit atât la producerea bijuteriilor şi a cadourilor, cât şi în amenajări interioare precum faianţe şi pardoseli din lemn.

Întreprinderea familiară fondată în 1911 prelucrează anual un total de 25 tone material brut ce provine preponderent din Indonezia. 95% din producţie merge la export.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA