Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Expo 2015 Milaan: Oostenrijks paviljoen meermaals bekroond

2015.11.17

Oostenrijk oogst succes en rijft een hoop prijzen binnen voor zijn “bebost” paviljoen.

De Oostenrijkse bijdrage aan de wereldtentoonstelling in Milaan was meer dan succesvol. Het Oostenrijkse paviljoen met zijn indrukwekkend geënsceneerd boslandschap trok 2,4 miljoen bezoekers aan. Ook op het hoogste niveau vond het ongewone concept onder het motto breathe.austria veel bijval en werd het meermaals bekroond. 

Zo ontving het Oostenrijkse paviljoen van het Italiaanse milieuministerie een onderscheiding voor zijn duurzame architectuur. En op het einde werd het tentoonstellingsdesign in de categorie 'paviljoenen met een oppervlakte tot 2.000 vierkante meter' met een gouden medaille bekroond door het Bureau International des Expositions (BIE). 

Het Oostenrijkse paviljoen was van meet af aan een van de publiekstrekkers. Een bosrijke oase met tot 12 meter hoge bomen en geraffineerde neveleffecten creëerde in het paviljoen zonder dak een verfrissend microklimaat. Gefocust werd op het thema “lucht” en op de Oostenrijkse competenties op het gebied van energie, technologie en milieu. Na de wereldtentoonstelling zijn de bomen vertrokken naar herbebossingsprojecten in Zuid-Tirol. 

Op de expo van Milaan hebben meer dan 145 landen een half jaar lang hun visie op de toekomst van de planeet voorgesteld. De wereldtentoonstelling met als thema „Feeding the Planet, Energy for Life“ lokte 21 miljoen bezoekers uit de hele wereld.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA