Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Australische brandweer kiest voor handschoenen uit Oostenrijk

2015.11.19

Het Oostenrijkse familiebedrijf ESKA heeft voor Australië speciale brandweerhandschoenen ontwikkeld die sterk afwijken van de Europese normen.

Al meer dan 100 jaar staat de naam ESKA voor innovatief vakmanschap uit Oostenrijk. En de handschoenenbusiness is in volle expansie! Jaarlijks worden ongeveer 320.000 paar handschoenen geproduceerd – van brandweerhandschoenen tot handschoenen voor piloten. Het gros van de omzet wordt gehaald met innovatieve brandweerhandschoenen voor de Europese markt. 

Enkele jaren geleden heeft ESKA de sprong naar Australië gewaagd en speciaal voor de markt daar een brandweerhandschoen ontwikkeld die sterk afwijkt van de Europese normen. Zo moesten er andere materialen gebruikt worden om te voldoen aan de hoge Australische eisen bijvoorbeeld op het gebied van hittebestendigheid en waterdichtheid. Op dit ogenblik werkt ESKA aan een handschoen in textiel voor Australische brandweermannen die zoals een lederen handschoen aan die hoge eisen voldoet.

ESKA is momenteel de enige handschoenenproducent met drie certificaties – in de VS, Australië en Europa - voor personen die een ademhalingstoestel dragen en voor zware brandbestrijding. Dankzij de sprong naar Australië is het exportaandeel gestegen tot circa 90%.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA