Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

ALPEN-MAYKESTAG op groeikoers

2015.11.24

De Oostenrijkse producent van hoogwaardig boor- en freesgereedschap gaat door met zijn internationale expansiestrategie en focust steeds meer op toekomstige markten.

Dat boor- en precisiegereedschap helemaal niet zo klein hoeft te zijn en hightech kan zijn bewijst de Oostenrijkse onderneming ALPEN-MAYKESTAG . Het familiebedrijf produceert met meer dan 300 werknemers in drie productievestigingen dagelijks 135.000 stuks werktuigen van de hoogste kwaliteit. Het assortiment omvat 16.000 artikelen, daaronder werktuigen met een diameter van 0,4 millimeter tot 8 centimeter en tot 1 meter lang. Veel producten ontstaan in nauwe samenwerking met de klant, dat wil zeggen dat ze op maat gemaakt en individueel op zijn productieprocessen afgestemd zijn. 

Geproduceerd worden vooral boorwerktuigen in alle maten en voor alle doeleinden, bijvoorbeeld voor metaal, steen, tegels, hout, glas en speciale toepassingen. ALPEN-MAYKESTAG ontwikkelt en fabriceert ook VHM- en HSS-verspaningsgereedschap van hoge kwaliteit. De internationale klanten komen uit de auto- en luchtvaartindustrie, de sector medische en meettechniek en de ski-industrie. Gerenommeerde bedrijven als skiproducent Atomic, het kristalconcern Swarovski en de formule 1-teams Red Bull en Williams maken deel uit van het klantenbestand.

ALPEN-MAYKESTAG levert naar meer dan 70 landen. De belangrijkste exportmarkten in Europa zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Scandinavië en Frankrijk. De onderneming voert ook uit naar Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Zuid-Oost-Azië. Groeipotentieel wordt vooral verwacht in Zuid-Amerika. In Chili en Peru is ALPEN-MAYKESTAG daar al marktleider. Het exportaandeel ligt bij 80%.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA