Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Bloomberg publiceert ranglijst voor innovaties 2016: Oostenrijk op de 13de plaats

2016.02.18

Oostenrijk behoort volgens Bloomberg tot de internationale top op het gebied van innovatiepotentieel, een cruciale factor voor de beoordeling van een vestigingslocatie

Volgens de recente globale innovatieranglijst van de financiële nieuwsorganisatie Bloomberg tellen Zuid-Korea, Duitsland, Zweden, Japan en Zwitserland tot de meest innovatieve landen ter wereld. Op de plaatsen zes tot en met tien volgen Singapore, Finland, de VS, Denemarken en Frankrijk. Ook Oostenrijk heeft in de meeste categorieën goed kunnen scoren en is van de 17e plaats gestegen naar de 13de.

Bloomberg beoordeelt elk jaar 50 landen volgens meerdere criteria, zoals de onderzoeks- en ontwikkelingsuitgaven van de staten, de productietechniek, de relatieve hoeveelheid onderzoekers en het academiciquotum. Oostenrijk heeft vooral in de categorieën academiciquotum en natuurwetenschappelijke studies (7e plaats), patenten (13e plaats) en productiviteit (14e plaats) goed kunnen scoren.

De ranglijst van Bloomberg zegt veel over de innovaties en het concurrentievermogen van landen en regio’s. In de recente ranglijst haalt Rusland de 12de plaatse, China komt op de 21e plaats terecht. Afrika is met twee landen op de ranglijst vertegenwoordigd: Tunesië op de 46e plaats en Marokko op de 48e plaats. Uit Latijns Amerika en Zuid-Amerika heeft alleen Argentinië (49e plaats) een positie op de ranglijst kunnen verwerven. 

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA