Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Globalizációs index: Ausztria az élmezőnyben

2016.03.08

Ausztria az ETH Zürich által készített, világszerte elismert KOF globalizációs indexe alapján a 187 megvizsgált országok közül a negyedik helyet foglalja el.

Az ETH Zürich (Szövetségi Műszaki Főiskola, Zürich) Konjunktúrakutató Intézetének (KOF) globalizációs indexe alapján, Ausztria az előkelő negyedik helyet szerezte meg, Hollandiát, Írországot és Belgiumot követően. Ezzel  világszerte a legerősebben globalizált országok közé tartozik. A rangsorban Ausztriát követi Svájc, Szingapúr, Dánia, Svédország, Magyarország és Kanada.

KOF globalizációs index  a 2013-as év ökonómiai, szociális és politikai globalizációját tükrözi, anélkül, hogy ítéletet mondana a jelenségről. A KOF-index alapján az utoljára iparosodott országokban a stagnáló globalizáció folytatódott, míg Kelet-Európában valamint  az ázsiai és a csendes-óceáni térségeben az index növekedett.

Nem meglepő, hogy különösen a kisebb országok erősen globalizáltak. A nagy nemzetgazdaságok meglehetősen introvertáltak a piacméretüknek köszönhetően, ennek megfelelően folyamatosan hátrébb állnak a globalizációs indexben. Ezt igazolja, hogy az USA, a világ legnagyobb nemzetgazdasága a rangsorban a 34., Kína a 73. , Japán a 48. és Németország a 27. helyen tartózkodik.

Letölthető dokumentumok a témához

Linkek a témához

 
KOF Globalizációs index
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA