Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Ausztria szeretne az EUROSKILLS 2020 házigazdája lenni

2016.03.24

Az EuroSkills 2020 rendezési jogáért folytott verseny az utolsó szakaszához érkezett. A végső döntésre április 20-án, Göteborgban, Svédországban kerül sor.

A szakképzés kiemelt figyelmet élvez Ausztriában, ezért is különösen szívügyük az osztrákoknak, hogy otthont adhassanak a szakmák Európa-bajnokságának, az EuroSkills versenynek. Nagyon jó esélye van annak, hogy a verseny 2020-ban, Grazban kerüljön megrendezésre, de még nem zárult le a döntési folyamat. A zsűri április 20-án dönt az EuroSkills helyszínéről. Graz mellett, mely Ausztria második legnagyobb városa, nagy esélyesnek számít még a finn főváros, Helsinki is. 

Graz célja, hogy tárt karokkal fogadja Európa fiataljait valamint Ausztriát a nemzeti és nemzetközi színtéren a jövőben még inkább, mint kiváló gazdasági- és képzőközpontot pozicionálja.

Több mint 50 éve vesz részt Ausztria a nemzetközi Skills-versenyeken, lehetővé téve ezzel a fiatal tanulóknak, hogy megmérettessék magukat saját szakmájukban - mindeddig nagyon sikeresen. Ausztria vezeti ugyanis az EuroSkills versenyek nemzetek közötti ranglistáját.

Az EuroSkills egy európai szakmai verseny, melynek célja a szakképzés megbecsülésének növelése Európában. A szeminárium- és konferenciaprogram mellett természetesen a verseny áll a rendezvény középpontjában, melyen a közel 500, egész Európából érkező fiatal bizonyíthatja be szakmai tudását.

Idén az EuroSkills házigazdája Göteborg (Svédország), jövőre pedig Budapesten (Magyarország) kerül megrendezésre a verseny.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA