Advantage Austria Prikaži navigacijo

Avstrija se poteguje za evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih EuroSkills 2020

2016.03.31

Boj za gostitelja tekmovanja EuroSkills 2020 je v zaključni fazi. Odločitev bo padla 20. aprila v švedskem Göteborgu.

Poklicno izobraževanje uživa v Avstriji velik ugled, zato je želja, da bi gostili evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih EuroSkills še toliko večja. Možnosti, da bo dogodek leta 2020 potekal v Gradcu, so dobre, vendar je postopek odločanja še vedno v teku. Gostitelja bo 20. aprila izbrala posebna žirija, poleg Gradca, ki je drugo največje mesto v Avstriji, pa je v ožjem izboru le še finska prestolnica Helsinki. 

Cilj Gradca je, mlade iz vseh koncev Evrope sprejeti z odprtimi rokami in hkrati še utrditi sloves Avstrije kot države, ki nudi odlično izobrazbo in velja za izjemno gospodarsko lokacijo.

Avstrija že več kot 50 let sodeluje na mednarodnih tekmovanjih v poklicnih spretnostih ter s tem omogoča mladim strokovnjakom, da se merijo z vrstniki iz tujine. Do sedaj so avstrijski tekmovalci poželi že vrsto uspehov. Še več: na lestvici najbolj uspešnih nacij v tem tekmovanju zavzemajo celo prvo mesto.  

EuroASkills je evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih, katerega glavni cilj je izboljšati ugled poklicnega izobraževanja v Evropi. Poleg tekmovanja, katerega se udeležuje okoli 500 mladih iz vse Evrope, potekajo istočasno tudi seminarji in konference.  

Letos bo tekmovanje potekalo v Göteborgu na Švedskem, leta 2018 pa v Budimpešti.

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA