Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Oostenrijkse noodsystemen voor beroeps- en pleziervaart

2016.03.29

De search and rescue transmitters voor de beroeps- en pleziervaart van de Oostenrijkse elektronicaspecialist FT-TEC Electronics zijn wereldwijd veelgevraagd.

Volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is verdrinking de op een na belangrijkste doodsoorzaak na verkeersongevallen. De meeste waterongevallen doen zich voor dicht bij de oever of in de nabijheid van boten. Daarom werd in 2000 het communicatiesysteem AIS van de International Maritime Organisation (IMO) in het leven geroepen. FT-TEC Electronics GmbH maakt – zoals ook voor zijn andere innovatieve producten – voor het Search and Rescue-System SEAANGEL gebruik van deze AIS-standaard waardoor de overlevingskansen aanzienlijk stijgen. De signalen kunnen door andere schepen die zich in reikwijdte van het AIS-systeem bevinden, opgevangen en gelokaliseerd worden. 

FT-TEC Electronics ontwikkelt en produceert onder andere innovatieve noodsystemen voor de beroeps- en pleziervaart. De kwaliteitsproducten, die uitsluitend in Oostenrijk worden gefabriceerd, worden wereldwijd geëxporteerd. Met de SEAANGEL AIS Search & Rescue Transmitter – een mobiel maritiem veiligheidstoestel – heeft de elektronicaspecialist onlangs zelfs een nationale innovatieprijs in de wacht gesleept.

Door de verdere ontwikkeling van de transmitter is het nood- en reddingssysteem nu ook geschikt voor reddingsboten, -vlotten en –boeien. Zo wordt het eerste search and rescue-toestel als een marktinnovatie beschouwd. De compacte AIS FLARE – de kleine noodzender meet slechts 62x41x29 mm – heeft een reikwijdte tot 10 zeemijl en is gemakkelijk in zwemvesten, markeringsboeien, reddingsvlotten en –gordels te integreren. En voor zeilers zonder eigen boot is de op batterijen werkende MOBILE AIS-ontvanger in USB-stick-formaat de ideale oplossing. Hij verzendt AIS-gegevens via wifi en heeft een autonomie tot 20 uur.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA