Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Fókuszban: Ausztria, mint kutatási központ

2016.03.31

Ausztria kiválóan profitált a növekvő nemzetköziesedésből a kutatás és fejlesztés területén. A legaktívabb vállalkozások Németországból, az USA-ból és Svájcból érkeztek.

A külföldi vállalkozások K+F tevékenységei 1995 óta jelentősen hozzájárultak az osztrák K+F kvóta növekedéséhez. Ezt egy, az Osztrák Technológiai Intézet (AIT) Innovációs Rendszerek Osztálya által a multinacionális vállalatok kutatási befektetéseiről publikált tanulmány mutatta ki.

A külföldi tulajdonban lévő multinacionális vállalatok K+F kiadásai 1,6 milliárd euróról 3,4 milliárd euróra emelkedtek 2004 és 2013 között. Ez azt jelenti, hogy időközben az osztrák vállalkozói szektor összes K+F kiadásainak több mint a fele külföldi irányítású vállalkozások kezében van. Ez nemzetközi viszonylatban rendkívül magas értéknek számít, ugyanis ezt Európában csak Írország (71%) és Belgium (66%) szárnyalja túl. Franciaország (27%), Németország (26%) és Finnország (14%) e téren jelentősen lemaradnak Ausztria mögött.

A legfontosabb külföldi vállalkozások, akik K+F tevékenységgel foglalkoznak Ausztriában, Németországból (a külföldi vállalkozások összes K+F kiadásainak 47%-a) és az Egyesült Államokból (15,4%) származnak, ezeket az országokat Svájc (11,7%) és Kanada (8,7%) követi. A kínai cégek 86 millió eurót (2,5%) költöttek Ausztriában kutatás-fejlesztésre.

Ez a trend is alátámasztja, hogy Ausztria, mint vonzó kutatási központ a nemzetközi versenyben is megállja a helyét.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA