Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

SunnyBAG zorgt met behulp van de zon voor mobiele energie

2016.04.05

Ook onderweg nooit meer zonder stroom. De innovatieve zonne-oplader van het Oostenrijkse bedrijf SunnyBAG maakt deze droom waar. Het concept doet het niet alleen in Oostenrijk goed: de oplader is een echte export-topper.

Het begon met een studieproject. Het antwoord op de vraag “wat te doen als je mobieltje leeg is en er geen stopcontact te vinden is?’ leidde 2010 tot de oprichting van SunnyBAG GmbH . Na jarenlang onderzoek, evenals financiële investeringen in de productie en verkoop, is het product nu geslaagd op de internationale markt. Tegenwoordig ontwikkelt, produceert en verkoopt het bedrijf elegante schoudertassen en rugzakken met ingebouwde zonne-opladers. Voor outdoor-sporters en reizigers zijn ook lichte, flexibele en watervaste zonnepanelen en tabs beschikbaar die men gemakkelijk overal mee kan nemen. Op die manier hebben camera’s en mobieltjes altijd stroom, ook bij slecht weer.

SunnyBAG behaalt ongeveer een derde van de omzet met haar rugzakken en tassen, met ingebouwde zonnepanelen. Daarbij wordt ook aan speciale oplossingen voor partners gewerkt: de helmcamera’s en navigatietoestellen die de rijders van motorcross-merk KTM bij rally’s inzetten krijgen bijvoorbeeld ook zonnestroom. In samenwerking met de sportartikelenproducent Northland ontwikkelt SunnyBAG tevens nieuwe producten voor outdoor-fans.

En andere pilaar van SunnyBAG is het samenwerken met hulporganisaties zoals SOS Kinderdorpen, Artsen Zonder Grenzen, UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie. Vooral in regio’s met zwak ontwikkelde infrastructuur en in crisisgebieden is stroom van zonnepanelen vaak de enige mogelijkheid om licht te hebben of om technische toestellen op te laden.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA