Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Back Ahead - New Austrian Design Perspectives, 14-17 april 2016, Milaan, Italië

2016.04.18

De Oostenrijkse designscene presenteert zich in het kader van het Salone Internazionale del Mobile in Milaan voor de zevende maal met een eigen tentoonstelling.

De tentoonstelling met als centraal thema Back Ahead - New Austrian Design Perspectives blikt terug op voorbije avant-gardes zoals de Wiener Werkstätte en legt de link met de toekomstgerichte ontwikkeling van de huidige Oostenrijkse creatieve industrie.

Curator is de Tiroolse designer Georg Öhler . De tentoonstelling vindt plaats in de beroemde Villa Necchi Campiglio, een architectonisch juweeltje in het stadscentrum van Milaan. Ongeveer 60 ondernemingen, designers en studenten stellen er hun meest recente objecten voor aan een internationaal professioneel publiek.

De Oostenrijkse tentoonstellingen in Milaan waren vanaf het begin gekenmerkt door hoge kwaliteit, innovatie en charme en werden met verschillende internationale designprijzen bekroond: iF Design Award 2015 in de categorie „Gold“, red dot Award 2015 in de categorie "Communication Design" en German Design Award 2016 in de categorie "Excellent Communication Design".

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA