Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Advantage Austria viert verjaardag

2016.04.19

70 jaar ten dienste van de internationalisering – in april 1946 opende de eerste vestiging in Parijs haar deuren. Vandaag de dag bestaat het netwerk uit meer dan 110 locaties wereldwijd.

Kort na de tweede wereldoorlog was duidelijk dat internationalisering een belangrijke rol zou gaan spelen voor de Oostenrijkse economie. Inmiddels zorgt de stijgende export in Oostenrijk voor een bloeiende economie, voor constante groei en voor toenemende arbeidsmogelijkheden.

Op 1 april 1946 werd in Parijs de eerste vestiging van de Oostenrijkse Kamer voor Koophandel in het buitenland opgericht. ADVANTAGE AUSTRIA, zoals de agentuur voor internationalisering nu heet, was hiermee geboren. 

In 1954 opende ADVANTAGE AUSTRIA in Chicago haar eerste kantoor in de Verenigde Staten. Deze opening was een belangrijke mijlpaal, en vandaag de dag heeft ADVANTAGE AUSTRIA een globaal netwerk met meer dan 110 vestingen in alle werelddelen. Begin 1990 herkende men al vroeg de economische kansen voor Oostenrijk bij de hereniging van Oost- en Westeuropa. Ook het EU-lidmaatschap en de EU-uitbreiding richting oosten boden nieuwe mogelijkheden. Sindsdien is de Oostenrijkse export-economie een onvergelijkbaar succesverhaal.

ADVANTAGE AUSTRIA ligt ook in internationale vergelijkingen altijd een neuslengte voor, zoals te zien was bij de uitreiking van de onderscheiding ‘Best Foreign Trade Organisation of the World’ door de Wereldhandelsorganisatie en de Verenigde Naties.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA