Advantage Austria Indicare navigare

ADVANTAGE AUSTRIA îşi aniversează ziua de naştere

2016.04.20

70 de ani de internaţionalizare - în aprilie 1946 a fost deschis primul birou, la Paris. Astăzi reţeaua cuprinde mai mult de 110 locaţii în întreaga lume. 

Aproape imediat după cel de-al 2-lea război mondial a devenit din ce în ce mai clar că pentru economia austriacă, activitatea de internaţionalizare va deveni din ce în ce mai importantă. De fapt, numai o activitate susţinută la export poate asigura prosperitate, creştere şi locuri de muncă în ţară.

In ziua de 1 aprilie 1946 a fost inaugurat tocmai din aceste considerente, primul birou comercial al Camerei Economice a Austriei, luând astfel naştere şi ADVANTAGE AUSTRIA - aşa cum este denumită astăzi - agenţia de internaţionalizare a economiei austriece. 

Următoarele pietre de fundament în dezvoltarea rapidă a ADVANTAGE AUSTRIA, care azi a devenit o adevărată reţea cu mai mult de 110 locaţii au fost printre altele deschiderea primului birou în SUA la Chicago (1954) precum şi creşterea numărului de birouri pe toate continentele. Începând cu anii 90' Austria a descoperit din timp şansele extinderii internaţionalizării atât prin deschiderea sa spre ţările est-europene  cât şi prin valorificarea premizelor ce au rezultat în urma extinderii UE. De atunci, economia la export a Austriei a devenit o reală poveste de succes.  

ADVANTAGE AUSTRIA care, comparativ cu alte organizaţii la nivel internaţional este cu un pas înainte a primit distincţia „Cea mai bună organizaţie cu activitate de comerţ exterior din lume", distincţie ce i-a fost decernată de International Trade Center - o organizaţie formată de WTO şi UN.   

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA