Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Exportprijswinnaar Global Player Award 2016: voestalpine AG

2016.08.10

Sinds 1994 worden Oostenrijkse ondernemingen door de Oostenrijkse Federale Economische Kamer en het ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Economie voor hun uitzonderlijke successen op internationale markten onderscheiden met de exportprijs. De speciale prijs „Global Player Award“ ging dit jaar naar voestalpine AG.

 voestalpine AG is een echte wereldspeler. Het bedrijf heeft klanten in alle werelddelen en 500 vestigingen in meer dan 50 landen. Het concern realiseerde in het boekjaar 2015-16 met ongeveer 48.400 werknemers een omzet van 11,1 miljard euro.

Dat de staalproducent uit Linz ondanks de wereldwijd moeilijke economische situatie en de dalende staalprijzen groeit, is te danken aan het feit dat hij op premiumproducten focust. Volgens CEO Wolfgang Eder ligt het onder andere ook aan de sterke positie van de onderneming in de nog altijd welvarende industriesegmenten automobiel, spoorinfrastructuur en vliegtuigbouw. Zo levert voestalpine zowel aan Airbus als aan BMW, Porsche en Bentley. Bovendien is het bedrijf vandaag wereldmarktleider op het gebied van wisseltechnologie, speciale rails, gereedschapsstaal en speciale profielen.

Met de „Global Player Award“ worden jaarlijks ondernemingen bekroond die een bovengemiddeld sterke positie op de wereldmarkt innemen, over een groot netwerk in het buitenland beschikken en een voortrekkersrol spelen in een branche of in een land.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA