Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Exportprijswinnaar Buitenlandse investeerder van het jaar 2016: Boehringer Ingelheim

2016.08.12

Sinds 1994 worden Oostenrijkse ondernemingen door de Oostenrijkse Federale Economische Kamer en het ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Economie voor hun uitzonderlijke successen op internationale markten onderscheiden met de exportprijs. De speciale prijs “buitenlandse investeerder van het jaar” die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG.

De komende vijf jaar wil Boehringer Ingelheim meer dan een half miljard euro investeren in zijn vestiging in Wenen, goed voor minstens 400 nieuwe jobs. De bouw van een grootschalige biofarmaceutische productie-installatie voor celcultuurtechnologie in Wenen is het grootste investeringsproject tot nu toe van de Duitse farmareus. Maar ook vroeger al heeft de onderneming die intensief aan onderzoek doet, in Wenen geïnvesteerd. In 2015 werd een onderzoeksgebouw van 20 miljoen euro voltooid. 80 deskundigen werken er aan therapieën op het gebied van immuno-oncologie. Daarnaast werd ook een nieuw gebouw voor het onderzoeksinstituut voor moleculaire pathologie opgericht.

Het familiebedrijf werd in 1885 opgericht en behoort wereldwijd tot de twintig belangrijkste farmaceutische ondernemingen. De Oostenrijkse dochtermaatschappij werd als eerste buitenlandse vestiging in 1948 opgericht in een apotheek in Wenen en is sindsdien uitgegroeid tot een modern hoogtechnologisch bedrijf met 1.470 werknemers. Vandaag is Boehringer Ingelheim Regional Center Vienna (RCV) verantwoordelijk voor Oostenrijk, voor meer dan dertig landen in Midden- en Oost-Europa en Centraal-Azië en voor Israël. Bovendien is Wenen wereldwijd het centrum voor kankeronderzoek en is het een locatie voor biofarmaceutische research, ontwikkeling en productie.

Boehringer Ingelheim is de eerste onderneming die bekroond werd met de speciale prijs “buitenlandse investeerder van het jaar”.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA