Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Innovatief procedé uit Oostenrijk revolutioneert controle waterkwaliteit

2016.08.19

Oostenrijkse technologie voor de meting van bacteriële waterverontreiniging werd op de „Singapore International Water Week 2016“ bekroond met een zeer prestigieuze prijs.

De Weense start-up VWM GmbH – Vienna Water Monitoring Solutions (VWM)  heeft met ColiMinder® een baanbrekende technologie ontwikkeld voor een snelle en betrouwbare meting van bacteriële waterverontreiniging. Onlangs werd de onderneming op de Singapore International Water Week 2016, wereldwijd de belangrijkste vakbeurs voor waterbeheer, door een jury tot winnaar gekroond van de „Innovation Competition“. Dat is in korte tijd al de tweede onderscheiding voor het bedrijf. Begin van het jaar heeft VWM ook al de innovatieprijs van de International Water Summit (IWS) 2016 in Abu Dhabi gewonnen.

Met ColiMinder® kan bacteriële waterverontreiniging efficiënt en snel geanalyseerd worden. In tegenstelling tot traditionele methodes is het ColiMinder®-procedé gebaseerd op de exacte meting van specifieke stofwisselingsprocessen die toelaat vier belangrijke microbiologische parameters te identificeren: de verontreiniging met E.colibacteriën, coliforme bacteriën, Enterokokken en het totaal aantal kiemen wat vooral in proces- en koelwater – bijvoorbeeld in de industrie en de voedselverwerkende sector – zeer belangrijk is. Het grote voordeel: het meetresultaat is al na 15 minuten beschikbaar. Bij klassieke laboratoriumtechnieken is dat wel even anders.

Voor het eerst is het met de VWM-technologie ook mogelijk de vastgestelde parameters van de bacteriële waterverontreiniging online te gebruiken in procesbeheersing, -automatisering en –controle. Dat betekent niet alleen meer veiligheid voor de consument, maar biedt ook de mogelijkheid tot 50% te besparen op de kosten van waterbehandeling.


Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA