Advantage Austria Indicare navigare

Tehnolgiile austriece inovative revoluţionează controlul calităţii apei 

2016.08.19

Tehnologia austriacă pentru măsurarea încărcării bacteriologice a apei a fost premiată în cadrul renumitului eveniment internaţional "Water Week 2016" de la Singapore. 

Tehnologia start-up-ului vienez VWM GmbH – Vienna Water Monitoring Solutions (VWM) s-a dezvoltat odată cu  ColiMinder® devenind rapid un procedeu inovativ de măsurare a încărcării bacteriologice a apei. Astfel, compania a fost desemnată de către un juriu de specialitate câştigătoarea distincţiei "Innovative Competition" în cadrul celui mai important târg internaţional din Singapore Water Week 2016, - cel mai important târg la nivel mondial din domeniul managementului apelor. Aceasta reprezintă pentru compania austriacă deja a doua distincţie internaţională. La începutul anului VWM a câştigat cea mai înaltă distincţie a concursului internaţional dedicat inovaţiilor de la Abu Dhabi, International Water Summit (IWS) 2016. 

Cu procedeul ColiMinder® poate fi analizată încărcătura bacteriologică a apei. În contrast cu metodele autohtone, procedura  ColiMinder® se bazează pe măsurători exacte a activităţilor de schimb din cadrul metabolismului ce permite măsurarea a 4 parametri microbiologici: încărcătura cu bacteria e.coli, bacteriile coliforme, enterococcus precum şi germenii de importanţă majoră din apa îngheţată - spre exemplu din industria prelucrării alimentelor. Cel mai mare avantaj al obţinerii rezultatelor măsurătorilor îl reprezintă - comparativ cu metodele clasice -  durata redusă a procedeului de numai 15 minute.

La aceasta se mai adaugă şi faptul ca tehnologia VWM permite pentru prima dată să pună sub observaţie încărcătura bacteriologică a apei ca "parametru online" în controlul, automatizarea şi observarea proceselor. Aceasta induce nu numai siguranţa consumatorior, ci are şi potenţial de economisire a costurilor până la 50% a proceselor de tratare a apei.Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA