Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Lenzing investeert in nieuwe productiecapaciteiten

2016.08.23

De grootste vezelproducent ter wereld concentreert zich vanaf nu nog sterker op speciale vezels. 100 miljoen euro worden tot 2018 in de uitbreiding van de productie geïnvesteerd.

De Lenzing Gruppe bouwt haar capaciteiten voor de productie van speciale vezels uit. De focus is hierbij op twee locaties in Oostenrijk, maar ook de Britse fabriek in Grimsby wordt vergroot. In totaal wordt rond 100 miljoen euro geïnvesteerd. Hierdoor zullen tot midden 2018 de productiecapaciteiten van speciale vezels met 35.000 ton toenemen. De eerste 10.000 ton van de bijgevoegde productie zal nog dit jaar de klanten bereiken. 

Eén reden voor de uitbreiding is de wereldwijd groeiende vraag naar hoogwaardige speciale vezels. Bovendien wil Leinzig haar wereldwijd toonaangevende positie in deze sector verder uitbreiden. Het doel van deze strategie is om tot 2020 het aandeel van speciale vezels aan de totale omzet van 42% naar 50% te verhogen.  

De Lenzing Gruppe heeft haar hoofdkantoor in Oostenrijk en heeft fabrieken in alle belangrijke markten. Verder bestaat er een wereldwijd netwerk van verkooppunten en marketingkantoren. Lenzing levert hoogwaardige plantaardige vezels uit cellulose voor de globale textielindustrie en de nonwovens-sector. Tot het scala van producten tellen onder andere celstof-vezels, standard-vezels en speciaal-vezels. 

Met 78 jaar ervaring in de productie van vezels is Lenzing de enige producent ter wereld die alle drie de generaties van celstof-vezels produceert. Van de klassieke viscose tot modal-vezels en de lyocell-vezel TENCEL®, alles wordt onder één dak verenigd. Speciale vezels worden onder andere verwerkt tot kleding, bedlinnen, hygiëne-producten en handdoeken.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA