Advantage Austria Prikaži navigacijo

12. konferenca evropskih regij in mest (KERS), 25.-27. september 2016, Salzburg

2016.08.24

Institute of the Regions of Europe (IRE) vabi na 12. konferenco evropskih regij in mest, ki bo letos ponovno potekala v Salzburgu. Osrednja tema dogodka: „Trajnostni razvoj v evropskih regijah in mestih“.

Institut of the Regions of Europe (IRE) si že celo desetletje prizadeva za utrditev ter okrepitev pomena regij in občin v Evropi. Tokrat že dvanajsta konferenca evropskih regij in mest bo potekala med 25. in 27. septembrom 2016 v salzburškem prireditvenem in kongresnem centru.

Na programu so tri podijske diskusije, kjer bodo osrednje teme trajnostna integracija, trajnostna raba tal in trajnost na področju vodnih virov. Poleg tega bosta potekala IRE-forum na temo financiranja trajnostnih regionalnih in lokalnih projektov ter IRE-simpozij o pomenu kulturne in zgodovinske dediščine za regionalni turizem.

Dogodka se bodo udeležili številni mednarodni strokovnjaki in odločevalci s področja gospodarstva ter politike, eden izmed govorcev bo tudi izvršni direktor Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI) Wilhelm Molterer.

Udeležba na konferenci je za predstavnike mest, občin in regij ter študente brezplačna. Kotizacija za podjetja znaša 350 EUR. Organizatorji pričakujejo več kot 250 udeležencev.

Prijave zbira gospa Martina Balazic (T +43 662 84 32 88-10).

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA