Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

REDWAVE hightech-afvalbehandeling en afvalsortering voor China

2016.08.25

Uit huisvuil kunnen hulpstoffen, stroom en warmte worden gewonnen. De grootste installatie met deze capaciteiten wordt nu door de Oostenrijkse apparatenbouwer REDWAVE gebouwd, voor een Chinese klant.

REDWAVE , een afdeling van BT-Wolfgang Binder GmbH, levert een mechanisch-biologische afvalbehandelingsinstallatie in China. Deze zal in het jaar 2018 in de provincie Shandong in werking worden gesteld. Met een opdrachtwaarde van rond 24 miljoen Euro is het de grootste individuele opdracht in de geschiedenis van het bedrijf. De hightech-installatie kan per dag rond 1.800 ton afval bewerken. Onder andere worden vier door sensoren gesteunde sorteermachines van REDWAVE ingezet. Deze zullen de efficiëntie van de mechanische sortering verhogen. De jaarlijkse capaciteit ligt bij 650.000 ton.

Door de volautomatische installatie wordt huisvuilnis eerst biologisch gedroogd en vervolgens mechanisch bewerkt. Door deze droging is het mogelijk om bij de mechanische bewerking hulpstoffen zoals ijzerachtige metalen en non-ferrometalen te gewinnen en om inerte storingsstoffen zoals glas, stenen en keramiek af te scheiden. Alle brandbare stoffen, zoals kunststoffen, hout, karton, papier en organiek worden verwerkt tot brandstoffen. Deze kan de opdrachtgever bij een krachtcentrale met wervelbedketel inzetten om stroom en warmte te winnen.

Voor REDWAVE is de strategie om zowel moderne verwerkingstechnologieën als moderne scheidingstechnologieën aan te bieden een succesvolle formule. De onderneming, die tevens vestigingen in Duitsland en in de VS en een kantoor in China heeft, exporteert meer dan 90% van haar installaties. Uiteindelijk verandert zich de gehele afvaleconomie in de richting van een resources-economie. Het terugwinnen van grondstoffen en hulpstoffen uit afval wordt steeds belangrijker.

Naast geautomatiseerde scheidingsapparaten voor gemengd vuilnis, glas, kunststoffen en papier bouwt REDWAVE ook hightech-apparaten voor het scheiden van metalen en mineralen. Deze machines zijn gebaseerd op röntgen-fluorescentietechniek (XRF) en kunnen materialen op basis van elementaire en chemische samenstellingen herkennen en scheiden. Op het gebied van XRF-sorteermachines is REDWAVE momenteel wereldwijd marktleider.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA