Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Bakkerijmachines en bakkerijinstallaties uit Oostenrijk voor iedereen

2016.08.30

König Maschinen levert wereldwijd machines, installaties en ovens voor koude, warme en industriële bakkerijen. Nu staat de VS-markt in de focus.

 König Maschinen GmbH uit Graz levert al meer dan 50 jaar kwalitatief hoogwaardige en technisch uitgekiende bakkerijmachines, ovens en bakkerijinstallaties aan klanten wereldwijd.

Op dit moment wordt grote hoop op de VS-markt gezet. Hiervoor past König haar productselectie aan aan de Amerikaanse omstandigheden. Op deze manier zal de expansie in de VS komende jaren worden versneld. CEO Wolfgang Staufer zegt hierover: “Het doel is om 20% van de gehele omzet van onze groep in de VS te generen. Europa blijft natuurlijk de kernmarkt.”

De onderneming heeft productievestigingen in Oostenrijk en Hongarije, evenals verkoopkantoren in Duitsland, de VS, Rusland, Italië en Nederland. Onlangs heeft het bedrijf een omzet van 62 miljoen Euro gegeneerd. Het exportquotum ligt bij 90%.

Ook op het gebied van onderzoek en ontwikkeling verandert er veel. Deze herfst wordt op de belangrijkste vakbeurs een geheel nieuwe groep van machines gepresenteerd. Er zijn namelijk ook bij bakkerijmachines trends: op het moment is de trend hygiëne. Door voedselonverdraagzaamheid is er een grotere vraag naar zelfreinigende machines. Een ander groeiaccent ligt bij full installations. Hiervoor worden gehele bakstraten ontwikkeld die een capaciteit van tot 48.000 bakstukken per uur hebben.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA