Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Internationale ondernemingen richten zich op Oostenrijk

2016.09.01

In de eerste helft van 2016 heeft de Austrian Business Agency 164 investeringsprojecten ondersteund. In vergelijking met 2015 zijn de investeringen meer dan verdrievoudigd.

De halfjaarbalans van ABA – Invest in Austria toont een aanhoudende positieve trend - zowel in het aantal internationale vestigingsopeningen als in de hiermee verbonden investeringen.

Het aantal nieuwe investeringsprojecten van internationale ondernemingen groeide naar 164 (+8%). Tegelijkertijd waren de geïnvesteerde bedragen van deze projecten met 480,6 miljoen Euro meer dan drie keer zo hoog als op in het eerste halfjaar van 2015 (139,7 miljoen Euro). Het aantal nieuwe banen dat door deze investeringen gecreëerd werd nam echter af naar 1.046.

Met 54 nieuwe oprichtingen was Duitsland weer de grootste belegger. Een derde van alle projecten kwam uit Duitsland. Italië staat met 21 nieuwe ondernemingen op plaats twee. Oostenrijk is ook aantrekkelijk voor bedrijven uit de CEE/SEE-landen. 33 nieuwe ondernemingen kwamen uit deze regio. Van deze landen is Hongarije met 9 nieuwe vestigingen de grootste belegger, gevolgd door Slovenië met 8 en Slowakije met 4 nieuwe bedrijven.

De bedrijven waarderen aan de vestigingsplaats Oostenrijk vooral de functie als hub richting Oost- en Zuidoost-Europa, alsmede de gekwalificeerde vakkrachten en de hoge stabiliteit en rechtszekerheid.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA