Advantage Austria Indicare navigare

Firmele internaţionale pariază pe Austria

2016.09.01

Un total de 164 proiecte de investiţii ale companiilor internaţionale au fost înregistrate în prima parte a anului 2016 în Austria. Suma totală a investiţiilor s-a triplat.

Bilanţul primului semestru a agenţiei austriece de monitorizare a investiţiilor ABA – Invest in Austria a cunoscut un trend ascendent - atât în ceea ce priveşte numărul firmelor internaţionale care şi-au stabilit sediul în Austria cât şi al investiţiilor aferente.  

Astfel, numărul proiectelor noi de investiţii provenite de la companiile internaţionale a crescut cu 164 (+8%). Totodată a crescut şi volumul investiţiilor cu 480,6 mil. euro, respectiv cu mai mult de trei ori faţă de aceaşi etapă a anului trecut. (139,7 mil. euro). Numărul de noi locuri de muncă create în urma deschiderii acestor noi firme a scăzut însă cu 1.046 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Companiile din Germania reprezintă, datorită celor 54 de noi firme stabilite în Austria cel mai puternic grup de investitori. Ele au reprezentat ca. o treime din toate proiectele înregistrare în primul semestru. Pe locul secund se situează Italia cu 21 noi companii. Austria reprezintă o destinaţie atractivă de investiţii pentru 33 companii din Europa Centrală şi de Sud Est - cele mai multe provin din Ungaria (9) urmată de Slovenia (8) şi Slovacia (4).

Se estimează că Austria, ca destinaţie de investiţii va deveni un hub pentru ţările din centrul şi sud-estul Europei - datorită forţei de muncă calificate precum şi a stabilităţii şi siguranţei pe care o conferă regiunii.   

Links pe teme asemănătoare

 
ABA – Invest in Austria
 
A investi în Austria
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA