Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Wereldwijde interesse in lasrobots van IGM

2016.09.08

De zaken gaan goed. IGM zal dit jaar dubbel zoveel industriële robots produceren als in 2015.

IGM is de enige Oostenrijkse producent van speciale lasrobots voor pulserend lassen bij de productie van zware machines. Lasrobots van IGM worden onder andere ingezet bij de productie van baggermachines, rollagers voor treinen, ketels, mobiele kranen en vorktrucks. Bovendien worden de machines gebruikt voor het lassen van torenkranen, bruggen en schepen.

Volgens Martin Merstallinger, de CEO van IGM Robotersysteme, wordt 2016 een recordjaar. Dit jaar heeft IGM 250 lasrobots gebouwd: tweemaal zoveel als in 2015. Om de groeiende navraag af te werken heeft IGM 2 miljoen Euro geïnvesteerd in een nieuwe productiehal in Györ (Hongarije).

Het bedrijf exporteert 90% van haar lasrobots naar het buitenland. 70% van alle lasrobots worden binnen de EU verkocht. De belangrijkste markten hierbij zijn Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Buiten Europa is China de grootste markt voor IGM, maar ook vanuit Indië stijgt de vraag.

In het algemeen groeit de vraag naar complexe installaties, bijvoorbeeld Pick and Place-robotsystemen met een hoge las-snelheid. De hoeveelheid robots in de industrie wereldwijd is echter nog klein, waardoor er voor IGM Robotersysteme een groot zakelijk potentieel bestaat.

IGM produceert in vijf vestingen, in Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, de VS en China. In totaal heeft het bedrijf wereldwijd 25 verkoopvestingen.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA