Advantage Austria Indicare navigare

Roboţii pentru sudură de la IGM au cerere în toată lumea

2016.10.07

Afacerile merg la superlativ: IGM va produce anul acesta de două ori mai mulţi roboţi ca anul trecut. 

IGM este singurul producător austriac de roboţi dezvoltaţi special pentru sudura cu arc electric pentru construcţia maşinilor grele. Roboţii de sudură produşi de IGM vor fi utilizaţi în procesele de sudură aplicate la excavatoare, la fabricarea rulmenţilor rulmenţii radiali, la construcţia de vagoane şi locomotive, la construcţia cazanelor, la îmbinarea prin sudură a macaralelor mobile, la stivuitoare precum şi la construcţia podurilor şi a navelor.

Conform celor spuse de Martin Merstallinger, CEO al IGM Robotersysteme, anul 2016 va fi unul record. 250 roboţi de sudură vor fi produşi în acest an, respectiv dublu faţă de anul 2015. Pentru a satisface cererea în plină creştere, IGM investeşte actual ca. 2 mil. euro în construcţia fabricii sale din Gyor (Ungaria).

Cu o cotă la export de 90% roboţii de sudură se exportă în proporţie de 70% în Europa- Germania, Franţa, Austria sunt cele mai importante pieţe de desfacere. În afara Europei, China este cea mai importantă piaţa de desfacere pentru IGM. Şi din India vin solicitări din ce în ce mai multe.

Cererea creşte anual la modul general, pentru sisteme complete de roboţi precum cei de tipul pick-and-place cu viteze mari de sudură. Totuşi, penetrarea în industrie a roboţilor pentru sudură este la nivel internaţional destul de redusă, ceea ce explică potenţialul ridicat al Austriei. 

IGM are un număr de 5 unităţi de producţie în ţări precum Austria, Germania, Ungaria, SUA şi China. La acestea se adaugă 25 locaţii destinate vânzării în Europa, SUA, Asia şi Australia. 

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA