Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Oostenrijkse cateraar voorziet Iraanse treinreizigers van verse maaltijden

2016.09.13

De Oostenrijkse cateringgroep DoN heeft samen met zijn Iraanse jointventurepartner een gastronomische keuken met bakkerij geopend in Teheran.

Samen met de grootste Iraanse particuliere spoorwegmaatschappij heeft de Oostenrijkse cateraar DoN in het kader van een joint venture het eerste westerse cateringbedrijf in Iran opgericht. Onlangs werd nu ook een “productie-eenheid” in Teheran geopend. In die gastronomische keuken met bakkerij bereiden Oostenrijkse en Iraanse koks op een oppervlakte van 6.000 m² tot 40.000 maaltijden per dag. In de installatie werd ongeveer 4 miljoen euro geïnvesteerd.

Het potentieel is alleszins enorm. In Iran bevoorraden de Oostenrijkers al sinds vorig jaar de treinen van de 700 km lange verbinding tussen Teheran en de bedevaartplaats Mashhad in het oosten van het land. Vandaag stelt de Oostenrijks-Iraanse joint venture DoNA ongeveer 120 personen tewerk. Op middellange termijn is een uitbreiding van de bedrijfsafdelingen en een verhoging van het aantal werknemers tot circa 500 gepland.

 De DoN-groep runt sinds 1992 in heel Oostenrijk restaurants, cafés, bars en cateringdiensten. In de loop van de jaren is vooral de catering aan boord van treinen uitgegroeid tot een van de kernactiviteiten van de groep. In 2011 werd Donhauser bekroond als beste treincaterer van Europa.


Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA