Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

PALFINGER zet expansiekoers voort

2016.11.08

De Oostenrijkse wereldmarktleider in vrachtwagenkranen breidt zijn bedrijfsactiviteiten versterkt uit met overnames in de maritieme sector.

De beursgenoteerde kraanbouwer PALFINGER  drijft groei op, vooral in de maritieme sector. 

Zo kon PALFINGER met de overname van de Noorse groep Harding zijn maritieme afdeling verruimen met nieuwe producten en een wereldwijd servicenetwerk. Harding is een van de belangrijkste aanbieders van reddingsuitrustingen en life cycle services voor maritieme uitrustingen en schepen. Deze grootste overname tot nu toe in de geschiedenis van het bedrijf zal de omzet van de maritieme activiteiten van PALFINGER verdubbelen tot meer dan 300 miljoen euro. 

PALFINGER wil zijn positie in de maritieme sector verstevigen en beoogt nog meer overnames, bijvoorbeeld in Azië. 

De onderneming is wereldmarktleider voor hijsoplossingen op bedrijfsvoertuigen en biedt een uitgebreid gamma producten aan. De hoofdactiviteit - vrachtwagenkranen - werd de afgelopen jaren onder andere met producten voor spoorlijnen, bosbouw, recycling, dienstverlening en transport aangevuld.

In 2015 bereikte de groep met 9.000 werknemers een recordomzet van 1,23 miljard euro (+16%). Het concern heeft productie- en montagevestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Met ruim 5.000 verkoop- en servicekantoren in meer dan 130 landen staat PALFINGER altijd klaar voor de klant.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA