Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Automobieltoeleverancier Pollmann breidt uit naar Mexico

2016.11.15

De Oostenrijkse onderneming Pollmann ontwikkelt en produceert elektromechanische en mechanische componenten voor de wereldmarkt.

Na een beoordeling van de kansen en risico’s van een expansie naar Mexico is het besluit genomen. Voor meer dan 10 miljoen euro bouwt de Oostenrijkse Automobieltoeleverancier Pollmann na Tsjechië, de VS en China nu ook een productiesite in het Zuid-Amerikaanse land. Pollmann verstevigt met de nieuwe vestiging zijn reputatie om de klant zo nabij mogelijk te zijn en profileert zich als belangrijke speler op een van de meest dynamische automarkten ter wereld. 

In de herfst van 2017 zal een nieuw productie- en kantoorgebouw in San Miguel de Allende ten noordwesten van Mexico City in gebruik worden genomen. De eerste vijf jaar verwacht de onderneming met ongeveer 200 werknemers een omzet van 20 miljoen dollar. 

Terwijl de bestaande Amerikaanse fabriek bij Chicago gespecialiseerd is in sterk geautomatiseerde componenten voor schuifdak, deur, motorruimte en e-mobiliteit, ligt de focus in Mexico op manuele processen voor grote schuifdakmechanismen en deursloten. Met geïntegreerde productie-eenheden en netwerksystemen wil Pollmann de nieuwe fabriek richting Industrie 4.0 sturen. Een groot contract van schuifdakproducent Inalfa voor twee Amerikaanse autoproducenten is al binnengehaald.

Het familiebedrijf produceert hoogcomplexe mechatronische componenten voor auto’s. Op het gebied van bewegende delen voor schuifdaken en elektromechanische deursloten is Pollmann een van de belangrijkste producenten wereldwijd. De onderneming stelt in totaal ongeveer 1.500 personen tewerk en realiseerde vorig jaar een omzet van meer dan 140 miljoen euro.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA